10 Haziran 2014 Salı

Midye Böreği

Baktım bir midye böreğidir gidiyor. Deneyelim görelim dedim. Çok da güzel oldu. Ellerime sağlık:)











Çok zor gibi göründüğüne bakmayın. Bildiğimiz yufka böreği. Yapılışı da çok kolay aslında. İster peynirli ister kıymalı her içle nefis oluyor.






Malzemeler:
- 5 adet yufka
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı












 Yapılışı:
Bir yufkayı dörde bölüp üzerine eritilmiş terayağ, sıvıyağ ve su karışımından sürüyoruz. Parmağımızla sivri ucundan tutup kendimize çekiyoruz. uçları üst üste getirip iç harcımızı koyuyoruz ve dolma sarar gibi kenarlarını hafif kapatıp sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


 Afiyet olsunnnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder