18 Aralık 2013 Çarşamba

Kısır olsun yeter



En sevdiğin yiyecek ne diye sorsalar kısır diyebilirim. Sadece kısır değil bulgur içeren herşey. Etsiz çiğ köfte sevdam da kısırla yarışır ama:)Akşam yemek yoksa iki dakikada yapılıp yenebilecek en lezzetli şey bence. Kısırın yapılışını bilmeyen Türk hanımı yoktur aslında ama ben yine de tarif edeyim.

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1-2 kaşık domates salçası
1-2 kaşık biber salçası
sıvıyağ
limon
nar ekşisi
salatalık turşusu
Maydanoz
Taze nane
İsteğe göre taze soğan
3 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

İnce bulgur derin bir kaba konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatılır ve kapağı kapatılır. Bir miktar sıvıyağda küçük doğranmış kuru soğan pembeleştikten sonra salçalar ilave edilir. Yumuşayan bulgura bu karışım dökülüp yeşillikler haricindeki malzemeler eklenerek yoğrulur. En son yeşillikler ve küçük küp şeklinde doğranmış turşu eklenip karıştırılır. Afiyet olsun. (Hataylı bir arkadaşım sarmısak da rendeliyor. Sevenler ekleyebilir.)




1 yorum: